Upptäck vår nya kursplattform

för unga entreprenörer!Äntligen är den klar - vår nya kursplattform för deltagare, handledare och mentorer i Sommarlovsentreprenör.


På denna sida kan du läsa om utbudet och hur du får åtkomst till plattformen.


Välkommen till Sommarlovsentreprenör 2.0!

1. ONLINEKURSER


-välkommen till en gemenskap av lärande och entreprenörskap!

MARKNADSFÖRING FÖR 2020-TALET

Kursen fokuserar på marknadsföring online med 11 lektioner som behandlar ämnen som SEO, webbsidedesign, sociala medier och skapandet av bra innehåll.


Kursen består även av marknadsföring offline med 5 lektioner om traditionell marknadsföring och integrering av online- och offline-strategier. Kursen inkluderar även lektioner om grafisk design, fotografi och webbutveckling, samt tips för att pitcha en affärsidé.

EKONOMI FÖR UNGA ENTREPRENÖRER

Kursen fokuserar på att starta upp ett sommarlovsföretag och innehåller 7 lektioner om vad som gäller enligt Skatteverket.


Det finns också lektioner om att sälja tjänster och digitala tjänster, samt när man säljer varor och ska deklarera inkomsten.


Kursen inkluderar även mallar för fakturor och kvitton. Det finns också 2 lektioner om betallösningar, specifikt hur man tar betalt med Swish.

SJÄLVLEDARSKAP & MOTIVATION

Kursen fokuserar på självledarskap och motivation med syfte att hjälpa deltagarna förstå sina motiv, hantera stress och uppnå resultat.


Den innehåller 8 lektioner om självledarskap och motivation, inklusive ämnen som morgonrutiner, positiv mentalitet och kreativ visualisering.


Dessutom inkluderar kursen 7 lektioner om olika metoder och verktyg för självledarskap och motivation, såsom mindmapping, SMART-metoden och måluppföljning.


Kursen betonas som en av de mest givande och roliga enligt deltagare och handledare. Målet med kursen är att ge kunskap och verktyg för att förstå sig själv bättre och skapa det drömliv man önskar!


REFILLUTBILDNING FÖR HANDLEDARE

Kursen är en refillutbildning för handledare inom Sommarlovsentreprenör. Genom kursen kommer handledare att känna sig stärkta i sin roll och kunna erbjuda deltagarna en samlad kunskapsbank för att effektivt starta upp sina sommarföretag.


Utöver detta får handledare tillgång till diskussionsforum, färdiga presentationer att använda under kickoff och mycket mer. Dessutom har handledare tillgång till deltagarnas kurser för att fylla på sina kunskaper inom olika områden.

FRÅN IDÉ TILL VERKLIGHET

Kursen "Från idé till verklighet" är en lätt och lekfull guide som hjälper dig att skapa en affärsplan från början till slut.


Genom steg-för-steg-mallen får du verktyg och strategier för att ta din affärsidé från tanke till handling. Kursen är särskilt användbar om du har massor av idéer men inte vet vilken du ska välja, eller om du känner dig överväldigad av att skapa en affärsplan.


Detta är din chans att utforska företagande och entreprenörskap och utveckla din unika affärsidé.


Med olika metoder för idégenerering lär du dig att hitta din drömaffärsidé och skapa en lönsam affärsplan. 

FOTOKURS - GRUND

Kursen "Fotokurs för kreativa kompositioner" är en spännande och inspirerande resa in i fotografins värld.


Genom sex engagerande avsnitt kommer du att lära dig att behärska kameran, skapa konstnärliga kompositioner och utveckla ditt fotografiska öga.


Kursen riktar sig till både entusiaster och hobbyfotografer som vill ta sina foton till nästa nivå, samt till entreprenörer och marknadsförare som vill förbättra sin företagsbild och visuella innehåll.Genom olika lektioner lär du dig om teknik, kreativ komposition, att ta snygga bilder med din smartphone, och efterbearbetning av dina bilder. 

CERTIFIERAD MENTOR

Denna certifierade mentorkurs erbjuder en omfattande och engagerande utbildning för att utveckla nödvändiga färdigheter och kompetenser för att bli en framgångsrik och självsäker mentor.


Kursen inkluderar teori, praktiska exempel, interaktiva quiz och lärarledda workshops för att skapa en dynamisk utbildningsupplevelse. Du får även en gratis guide eller e-bok med konkreta tips och verktyg.

Kursen täcker grunderna eller förbättrar dina mentorsfärdigheter, och en checklista eller arbetsbok hjälper dig att strukturera ditt mentorskap!

SAMARBETSPARTNERS & NÄTVERK

Denna kurs om samarbetspartners och nätverk ger verktyg för att utveckla din affärsidé efter Sommarlovsentreprenör med hjälp av våra samarbetspartners som Ung Företagsamhet Västernorrland, BizMaker, Nyföretagarcentrum och Swedbank.


Du får också insikt i mentorskap och tillgång till gratis online-resurser genom praktiska lektioner.


Kursen ger en koncis och praktisk guide för att stärka ditt affärsnätverk och driva din affärsidé framåt.

2. DISKUSSIONSFORUM


- bygg gemenskap och dela erfarenheter!

Diskussionsforumen på Sommarlovsentreprenör erbjuder en plattform för handledare, deltagare och mentorer att kommunicera, dela erfarenheter och hitta stöd inom entreprenörskap.


Genom att delta i diskussionerna kan du få värdefull insikt och feedback från andra med liknande intressen och mål.

Forumen skapar en interaktiv och engagerande miljö där du kan ställa frågor, dela kunskap och få inspiration för att utveckla ditt entreprenörskap.


Ta del av det breda nätverket och dra nytta av de olika perspektiven och expertisen.

OBS - kursplattformen finns även som app!


Just då det gäller diskussionsforumet lämpar det sig väldigt bra för mobilen, och du kan få push-notiser så fort något händer, så du behöver aldrig vara rädd att missa något!

Hur kan jag få åtkomst till kurserna? 

3. MEDLEMSKAP


- var medlem så länge du vill i plattformen!

När du en gång fått tillgång till plattformen via Sommarlovsentreprenör 2.0, har du fortsatt åtkomst så länge du vill.


Ta del av vårt nätverk med våra samarbetspartners, och missa inte spännande föreläsningar och entreprenöriella händelser i Västernorrland.


Om du är en ung deltagare är detta en bra grej då du får hjälp till nästa steg, t ex till BizMaker, Nyföretagarcentrum eller andra samarbetspartners. Kanske du behöver en mentor? Då kanske vi kan hjälpa dig med det.


Vi jobbar på att ständigt utöka och förbättra vårt partnerskap med de organisationer som strävar mot samma mål som oss; att Västernorrland får fler unga entreprenöriella personer. 


EXTRA FUNKTIONERMöjlighet till livesändning och streaming


"Live-class till sin lokala grupp av deltagare, eller till samtliga och t. ex. dela på föreläsare. Sparas automatiskt och går att se i efterhand.

Intergrerad multimedia


Video, ljud och bildbaserat innehåll skapar ett varierat kursinnehåll. Nedladdningsbara mallar, verktyg och e-böcker. 

Interaktiva quiz och prov


för självstudier eller för handledare att göra tillsammans med sina deltagare. 

Möjlighet att erbjuda  certifiering och diplom


Det är alltid trevligt att få ett fysiskt bevis på sina prestationer.

Dataanalys och rapporter


för att följa kursprestationer och deltagaraktivitet.

Diskussionsforum och community-funktioner


för integration mellan kursdeltagare, samt mellan instruktörer och deltagare. 

BAKGRUND

Under perioden 2017-2020 genomförde Technichus projektet "Ung Landsbygdsentreprenör," en avknoppning av Sommarlovsentreprenör. Under projektets gång upplevde många av våra handledare svårigheter med att hålla sig uppdaterade inom dagens digitala marknadsföring.


Utmaningen låg i den snabba förändringstakten hos algoritmerna, vilket gjorde att en tryckt bok skulle innebära bortkastade resurser. Därav en digital kursplattform.

Samtidigt fick vi indikationer på att flera kommuner i Västernorrland uttryckte önskan om ett gemensamt forum där man kunde dela erfarenheter och hitta en gemensam struktur för Sommarlovsentreprenör i regionen.


Denna plattform är en respons på det behovet och utgör bara en del av helheten. Den fortsätter att växa med tillkomsten av nya kurser och kan ses som ett livslångt medlemskap, inte enbart begränsat till sommarlovsentreprenör-programmet.

Vad har styrt innehållet?


Innehållet i plattformens kurser har utvecklats successivt i nära samråd med både deltagande ungdomar och handledare. Genom kontinuerliga avstämningar har vi identifierat vilka kunskaper, mallar och verktyg som efterfrågas och är mest relevanta för målgruppen. Medvetenheten om att innehållet är omfattande har lett till att varje individ sannolikt inte kommer att konsumera allt. Men det finns där!


Inom ramen för projektet Sommarlovsentreprenör 2.0 framkom även en önskan att förbättra vårt mentorsprogram, handledarutbildning och kickoff-vecka.


Målet var att effektivisera dessa moment genom att integrera en del av fakta- och kunskapsinnehållet i plattformen.


Vi har noggrant utvalt de områden som lämpar sig som självstudiematerial. Det är värt att betona att digitalisering inte betraktas som ett ändamål i sig självt, utan som en resurs som bör användas där den passar bäst, utan att ersätta fysiska övningar.


För att understryka flexibiliteten har vi även sett till att mallar och verktyg är utskriftsbara.Avslutningsvis


Vi ser fram emot att dela denna resurs med er och är öppna för samarbete med andra kommuner i Sverige som har Sommarlovsentreprenör. Er entusiasm och deltagande är en viktig del av vår gemensamma strävan att främja kunskap och utveckling inom entreprenörskap.


Vi vill även passa på att uttrycka vår tacksamhet för det ständiga stödet och de värdefulla insikter som vi har fått från våra deltagande ungdomar och handledare. Era perspektiv har varit fundamentala för att forma innehållet på ett sätt som verkligen möter behoven hos vår målgrupp.


Tillsammans strävar vi efter att skapa en meningsfull och effektiv plattform för lärande och tillväxt. Om ni har några frågor, funderingar eller om ni är intresserade av att delta, är ni varmt välkomna att höra av er. Vi ser fram emot att välkomna er till vår gemenskap av lärande och entreprenörskap.


Hälsningar,Annika Österling,


projektledare Sommarlovsentreprenör 2.0, utvecklare av utbildningsmaterial, och skapare av kursplattform, Technichus i Mittsverige AB


Hur får jag tillgång till kursplattformen?För alla som deltar i Sommarlovsentreprenör i Västernorrland ingår plattformen kostnadsfritt, oavsett om du är gymnasieungdom, handledare eller mentor!


Är du intresserad men inte tillhör någon av dessa kategorier, exempelvis från andra kommuner i Sverige som har Sommarlovsentreprenör?

Kontakta oss för att diskutera möjligheterna och hur vi kan skräddarsy tillgången till kursplattformen för just ditt sammanhang.

Prata med oss!

Har du frågor eller tankar om kursplattformen, nyfiken på hur du kan få tillgång till utbudet - tveka inte att skicka oss ett meddelande via formuläret, eller kontakta projektledare Annika Österling på mobil: 073 044 41 45

 
 
 
 
unsplash