För ungdomar

Så blir du en sommarlovsentreprenör!

Går du på gymnasiet? Har du en företagsidé? Då kan du själv eller tillsammans med en kompis fixa roligaste sommarjobbet! Förra sommaren fick över 570 ungdomar chansen att starta eget med Sommarlovsentreprenör™.

Starta eget i sommar – så fungerar det!

Sommarlovsentreprenör™ är ett väl beprövat konceptverktyg som innehåller allt du behöver för att lyckas med ditt första företag, följande delar ingår i programmet:

  • Kickoff-vecka

Vi startar med en veckas kickoff direkt efter skolavslutningen. Veckan är obligatorisk och varje deltagare får hjälp med att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan. Efter veckan är du certifierade sommarlovsentreprenör!

  • Startkapital och försäkring

Som certifierade sommarlovsentreprenör får du ett startkapital på 2.000 kronor så att du snabbt kan komma igång med ditt företag (beloppet kan variera beroende på arrangör). Självklart är du försäkrad under din tid som företagare!

  • 3 veckors eget företagande

Nu är det dags att starta upp ditt företag och börja sälja den produkt eller tjänst du har som idé. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar. De flesta brukar jobba med sitt företag i minst 3 veckor.

  • Personlig handledare, nätverk och mentorer

Under tiden som företagare har du tillgång till en personlig handledare som följer dig på vägen. Du får kontakt med lokala nätverk och möjlighet att hitta mentorer bland företagare som verkar på din ort.

  • Kickout-träff med prisutdelning

Vi avslutar med en träff där deltagarna berättar om sina erfarenheter. Det blir prisutdelning och alla får ett diplom, som kan bli en bra merit i ett framtida CV.  Om du vill fortsätta att driva ditt företag kan vi tipsa dig om olika sätt att komma vidare.