Handledare Sommarlovsentreprenör

Vill du bli handledare för ungdomar som sökt Sommarlovsentreprenör?

Att vara handledare för Sommarlovsentreprenör är verkligen en rolig utmaning. Man blir engagerad i ungdomarnas idéer och vill så gärna att de ska lyckas. Din roll som handledare är att vara inspirerande och skapa utmaningar. Du ska vara aktiv, men inte fixa för mycket. Att leda mot entreprenörskap handlar inte om att ge svar, utan istället visa i vilken riktning svaret kan finnas.

Inför varje sommar kör vi vår handledarutbildning för våra handledare som ska jobba i konceptet Sommarlovsentreprenör. Utbildningen genomförs på Technichus i Härnösand. Inga förkunskaper behövs och du behöver inte ha med dig något eget material till utbildningen. Här får du allt du behöver för att snabbt komma igång som handledare på din ort. Beprövade pedagogiska modeller ligger till grund för utbildningsprogrammet Sommarlovsentreprenör. Modellerna ger dig viktiga verktyg på vägen. Att handleda mot entreprenörskap kräver både kreativitet och konkreta mål.

Efter utbildningen blir du en certifierad handledare som kommer att fungera som inspiratör, bollplank, mentor och förebild för ungdomarna. Du har nu det stora privilegiet att kunna följa de unga företagarna en bit på vägen från idé till verklighet.

Är du intresserad av att bli handledare?

NÅGRA OMDÖMEN FRÅN TIDIGARE HANDLEDARE:
”Väldigt bra verktyg, och jag har faktiskt börjat tänka annorlunda i mitt eget företag”
”Fantastiskt roligt under handledarutbildningen. Och sen fick vi ett så bra nätverk med varandra”
”Jag tror fler har nytta av detta. Alla som ska jobba med unga människor. Det är inte bara utbildning – det är personlig utveckling”.

Sommarlovsentreprenör 2.0 drivs Technichus på beställning av Västernorrlands kommuner och i samarbete med Ung Företagsamhet och BizMaker och är finansierat av kommunerna samt Region Västernorrland

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av kakor (cookies).  Lär dig mer