Om konceptet!

Sommarlovsentreprenör™ vill ge så många ungdomar som möjligt en chans att utveckla sin entreprenöriella förmåga. Konceptet ägs av  och förvaltas och utvecklas av Technichus Science Center i Härnösand.

Idén tog form under 1999 i Sollefteå. En eldsjäl med uppdrag att arbeta med den lokala företagsamheten ville ge ungdomar möjligheten att skapa sin egen verksamhet som en del av de sommarjobb som kommunen erbjöd. Hon visste att det fanns idérika ungdomar och stöttande företagare.

Ellinor och Lina, 17 år blev pionjärer och startade ett sommarcafé i Sollefteå stadspark. Konceptet var enkelt och framgångsrikt. Tjejerna var duktiga på att baka. Det blev Pick-Nick Café och massor med kontakter, lärdomar och klirr i kassan för tjejerna och trivsel och näring för nöjda kunder i vacker utomhusmiljö.

Idag är Sommarlovsentreprenör™ ett väl beprövat koncept som bygger på erfarenhet. Programmet växer fortfarande med nya arrangörer och varje år får flera hundra ungdomar runt om i Sverige chansen att prova på företagande som Sommarlovsentreprenörer. Programmet har exporterats till Holland och England. Utanför Europa har det landat i olika former i Israel, Turkiet, Jordanien och Libanon.