Podcasts
Rolling Message
Fortfarande platser kvar i Ånge! Fortfarande platser kvar i Ånge! Fortfarande platser kvar i Ånge! Fortfarande platser kvar i Ånge! Fortfarande platser kvar i Ånge! Fortfarande platser kvar i Ånge!

Det finns många fördelar med att lyssna på podcasts.


En av fördelarna  är att du kan lyssna när du pendlar, när du tränar eller under annan ledig tid.


Många podcasts är också gratis, vilket gör dem tillgängliga för dig som har begränsad budget.


Bland dessa poddar finns kunskaper relaterade till företagande, såsom marknadsföring, försäljning, ledarskap eller ekonomi. De kan även inspirera dig   att bygga problemlösningsförmåga och ge insikter inom personlig utveckling.

Psst... Visste du detta?

En studie från University of California, Berkeley, visade att hjärnan är mer aktiv och engagerad när man lyssnar på tal jämfört med när man läser text. Detta kan göra att man absorberar och förstår information bättre när man lyssnar på podcasts.Forskning har även visat att de som lyssnar på podcasts regelbundet är mer benägna att söka efter ny information och kunskap, vilket kan vara fördelaktigt för personlig och professionell utveckling.

#1. The GaryVee Audio Experience


The GaryVee Audio Experience är en fantastisk podcast av den välkände entreprenören Gary Vaynerchuk. Denna podcast är en kunskapskälla som täcker olika ämnen inom entreprenörskap, marknadsföring, affärsstrategier och personlig utveckling.

Det som är unikt med den är denna interaktiva del kallad #AskGaryVee. Som lyssnare kan du skicka in dina brännande frågor, och Gary ger ärliga och otroligt informativa svar. De bjuder också in några högkvalificerade branschexperter för intervjuer.

Tillgänglig på: Apple Podcasts, Google Podcasts och Spotify, och nya avsnitt sänds nästan dagligen. Se mer på Garys webbsida.

#2. Smart Passive Income


Smart Passive Income är en väletablerad företagarpodcast som stoltserar med en långvarig närvaro. Den riktar sig specifikt till innehållsskapare och ägare av onlineföretag, vilket gör den till en värdefull resurs för enskilda entreprenörer.

Med Pat Flynn, en framstående entreprenör, som värd, presenterar podcasten intervjuer med framstående marknadsförare, YouTubers och entreprenörer som delar med sig av sina insikter om effektiva affärsstrategier. Det som skiljer den här podcasten från andra är dess avslappnade och välkomnande atmosfär, vilket underlättar förståelsen av komplexa ämnen. Tillgänglig på: Apple Podcasts, Google Podcasts och Spotify m fl. 


#3. The Mel Robbins podcast


The Mel Robbins Podcast erbjuder lyssnarna en blandning av motivationsinsikter, taktiska råd och verkliga anekdoter. Programleds av Mel Robbins själv, utforskar varje avsnitt olika ämnen som syftar till att stärka individer att göra positiva förändringar i sina liv. Från att övervinna uppskjutande till att förbättra mental hälsa, täcker podcasten ett brett spektrum av ämnen avsedda att inspirera och motivera lyssnarna. Mel Robbins, en välkänd författare och föreläsare, bringar sin unika perspektiv och engagerande berättarstil till podcasten, vilket gör den både informativ och underhållande. Tillgänglig på: Apple Podcasts, YouTube, Google Podcasts och Spotify m fl.

#4. How I Built This


How I Built This utmärker sig som en lättillgänglig och fängslande podcast som utforskar företagandets intrikata detaljer. Som värd utstrålar Guy Raz en varm inbjudan till affärsledare och uppmanar dem att avslöja berättelserna bakom sina företag.


Om du gillar berättelsebaserade upplevelser som stärker och väcker inspiration, så är detta för dig!. Gur Raz riktar sitt fokus mot de innovativa, entreprenöriella och idealistiska strävandena hos några av världens mest anmärkningsvärda företag. Finns på Wonderly +

#5. The Tim Ferriss Show


The Tim Ferriss Show är en skattkista av insikter som visar intervjuer med framstående personer från olika områden. Den intar den eftertraktade positionen som den allra främsta affärspodden på Apple Podcasts.


Tim Ferriss dissekerar noggrant de taktiker, verktyg och rutiner som dessa högpresterande personer använder för att uppnå toppresultat inom sina respektive områden. Bland de framstående gästerna som medverkar i programmet finns t ex Arnold Schwarzenegger, LeBron James, Doris Kearns Goodwin m. fl. 

#6. The Marie Forleo Podcast


"The Marie Forleo Podcast" är en podcast som leds av Marie Forleo, en framstående entreprenör och författare. I denna podcast delar Marie Forleo insikter, råd och inspiration om personlig utveckling, entreprenörskap, och hur man skapar ett meningsfullt och berikande liv och företag. Hon bjuder ofta in gäster från olika områden för att diskutera ämnen som rör självförbättring, motivation, kreativitet, och att navigera genom livets utmaningar. Podcasten syftar till att inspirera lyssnarna att ta aktiva steg för att uppnå sina drömmar och mål, samtidigt som den ger praktiskt och tillämpbart råd för att främja personlig och professionell tillväxt.

#7. Masters of Scale


"Masters of Scale" är en podcast som utforskar hur företag växer och skalar sin verksamhet. Värd för podcasten är entreprenören och grundaren av LinkedIn, Reid Hoffman.


I varje avsnitt intervjuar Hoffman framgångsrika företagsledare och entreprenörer för att lära sig om deras erfarenheter, strategier och insikter kring att bygga och expandera framgångsrika företag. Podcasten ger lyssnarna värdefulla insikter och lärdomar om att navigera genom olika skeden av tillväxt och utveckling inom företagsvärlden.

#8. Starta- eget-podden  


"Starta eget-podden" är en svensk podcast som fokuserar på att ge inspiration, råd och praktiska tips för personer som vill starta eget företag eller som redan har gjort det. Värdarna delar med sig av egna erfarenheter och intervjuar framgångsrika entreprenörer för att dela med sig av deras insikter och lärdomar. Podcasten täcker olika ämnen relaterade till företagande, inklusive affärsidéer, marknadsföring, ekonomi och personlig utveckling. Syftet är att stödja och guida lyssnare genom entreprenörsresan och ge dem verktygen de behöver för att lyckas med sina företagsprojekt.

#9. Side Hustle School


Hostad av Chris Guillebeau, är Side Hustle School din främsta resurs för att snabbt etablera en extra inkomstström. Varje avsnitt av Side Hustle School ger en inblick i entreprenörers resor när de ger sig in på sina sidoverksamheter.


Du kommer att få värdefulla insikter i hur dessa individer navigerade och övervann  de utmaningar de mötte på sin entreprenörsresa. Dessutom erbjuder podcasten kunskap om företag som kan startas med minimal kapitalinvestering!

#10. This Week in Startups


Om du planerar att öppna en online-verksamhet eller redan driver en, kan This Week in Startups vara din värdefulla källa till insikter. Med en blandning av expertis och humor levererar podcasten detaljerna kring att starta och driva online-företag.

Med Jason Calacanis och Molly Wood som värdar ger den praktiska strategier för att bygga och effektivt hantera fjärrteam från grunden. Dess insikter är relevanta för att utnyttja kraften av internet för ditt företag.

Denna engagerande veckopodcast informerar dig om de senaste utvecklingarna inom startup-världen och ger konkreta steg för att driva din entreprenörsresa framåt. Nya avsnitt dagligen.

Psst... Visste du detta?

En studie från University of California, Berkeley, visade att hjärnan är mer aktiv och engagerad när man lyssnar på tal jämfört med när man läser text. Detta kan göra att man absorberar och förstår information bättre när man lyssnar på podcasts.Forskning har även visat att de som lyssnar på podcasts regelbundet är mer benägna att söka efter ny information och kunskap, vilket kan vara fördelaktigt för personlig och professionell utveckling.

Har du egna tips på bra poddar?

Tipsa Sommarlovsentreprenör


Finns inte din egen favoritpodd med här? Eller kanske driver du din alldeles egna podd som kan vara intressant för oss att länka till. Hör gärna av dig!

unsplash